Странице

среда, 20. април 2016.

Američke palačinke - malo drugačije

Potrebno je:

  • 2 veće, zrele, banana
  • 2 jajeta
  • 150 ml mleka
  • 2 kašike lja
  • 1/2 kašičice cimeta
  • brašno

Priprema

1. Banane (da budu dosta zrele - najbolje su one sa tamnim tufnicama) staviti u dublju posudu i, viljuškom, ih dobro izgnječiti. Dodati jaja i ulje, pa mikserom umutiti, da nema grudvica. Zatim sipati mleko i sjediniti. Na kraju dodavati brašno, neprestano muteći. Gustina testa treba da bude kao za keks ili kuglof. Znači, da može da se sipa kutlačom, ali da nije retko.
2. U teflonski tiganj staviti malu kašičicu ulja i staviti da se ugreje. Na ugrejani tiganj, na sredinu, sipati malom kutlačom testo i, samo malo, ga raširiti u krug.
3. Pržiti jednu stranu, pa kada dobro porumeni okrenuti da se isprži i druga strana.
4. Poslužiti ih sa džemom, medom, nutelom...

Нема коментара:

Постави коментар