Странице

субота, 30. април 2016.

Baklava bez kora

Za testo:

  • 3 jajeta
  • 2 šoljice šećera (šoljica 80ml)
  • 5 šoljica mleka
  • 3 šoljice ulja
  • 4 šoljice griza
  • 4 šoljice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g suvog grožđa
  • 100 g mlevenih oraha

Za sirup:

  • 6 šoljica šećera
  • 5 šoljica vode
  • 1 limun

Priprema

1. Umutiti dobro jaja sa šećerom. Dodati sve ostale sastojke i sipati u dobro podmazani pleh. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni. Prohlađeno preliti vrelim sirupom.
2. Sirup: U šerpu staviti vodu, šećer i limun isečen na krugove. Od momenta ključanja, kuvati 10 minuta.
3. Baklavu iseći na parčiće i preliti vrelim sirupom.

Нема коментара:

Постави коментар