Странице

среда, 20. април 2016.

Bela pileća čorba

Potrebno je:

  • 3 pileća bataka sa karabatakom
  • 2 šargarepe
  • 1 koren peršuna
  • 1 koren paškanata
  • 1 veći krompir
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g graška
  • 50 g kukuruza šećerca
  • koren đumbira (iseći parče, širine 3 cm)
  • suvi biljni začin
  • biber

I još:

  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 jaje
  • 1 puna kašika zrelog, kajmaka
  • 3 kašike projanog brašna
  • 200 ml čorbice
  • peršun
  • 2 kašike testenine za čorbice

Priprema

1. U dubljoj šerpi staviti pileće meso. Šargarepu, koren peršuna, paškanata, krompir i đumbir očistiti, iseći na kockice, pa dodati u šerpu, sa mesom. Crni luk, dobro, oprati i ubaciti ga sa ljuskom, ne ljuštiti ga. Dodati grašak i kukuruz, naliti sa 2 l vode, pa staviti da se kuva.
2.Pri kraju kuvanja izvaditi 200 ml tečnosti. Kada je meso postalo mekano izvaditi ga iz čorbice, odvojiti od koske i kožice, pa iseći na parčiće (krupnije ili sitnije - po ukusu). Crni luk izvaditi i baciti. Vratiti meso u čorbicu i pustiti da provri. Začiniti po ukusu.
3. U odgovarajućoj posudi staviti kiselu pavlaku, jaje i kajmak, pa viljuškom sjediniti. Dodati projino brašno, izmešati, pa razrediti sa 200 ml, odvojene, tečnosti iz čorbe. U tankom mlazu sipati u, provrelu, čorbicu, neprestano mešajući. Ubaciti testeninu za čorbice. Pustiti da protera ključ, probati da li treba još dosoliti, posuti sa sveže iseckanim peršunom, skloniti i poslužiti

Нема коментара:

Постави коментар