Странице

четвртак, 28. април 2016.

Brza paradajz čorba

Potrebno je:

  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike brašna
  • 3 češnja belog luka
  • 500 ml pasiranog kuvanog paradajza
  • 500 ml vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • peršun
  • biber
  • testenina

Priprema

1. U šerpici na zagrejanom ulju propržiti, oko minut, sitno iseckan beli luk. Odmah dodati brašno i promešati.
2. Šerpicu skloniti sa vatre i postepeno dodavati paradajz uz neprekidno mešanje da se ne stvore grudvice. Dodadati vodu i vratiti da se kuva.
3. Odmah dodati testeninu (po izboru). Zatim dodati šećer, suvi biljni začin, peršun (suvi ili sveži) i na kraju pobiberiti.

Нема коментара:

Постави коментар