Странице

недеља, 17. април 2016.

Brzo, sočno - čokoladno

Potrebno je:

  • 1 čaša (od jogurta) vode
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša šećera
  • 2 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike kakaoa
  • 2 pune kašike džema (po ukusu)
  • 250 g jabuka

Za glazuru:

  • 200 g mlečne čokolade
  • 8 kašika ulja
  • 8 kašika mleka
  • 2 kašike meda

Priprema

1. Uzeti pleh, vel. 20x30 cm, i podmazati ga uljem. Rernu ugrejati na 170 stepeni.
2. Jabuke očistiti i krupno narendati. U dublju vanglicu sipati vodu, ulje i šećer, pa žicom za mućenje mutiti dok se šećer ne rastopi. Pomešati brašno, kakao i pecivo, pa dodati u tečne sastojke. Dobro sjediniti.
3. Zatim ubaciti džem i jabuke. Kašikom sjediniti i sipati u podmazani pleh. Poravnati i staviti da se peče. Pečeni kolač (probati čačkalicom da li je kolač ispečen) ostaviti da se prohladi. Prohlađen kolač iseći na kocke.
4. Glazura: U manju šerpicu izlomiti čokoladu i preliti je mlekom, uljem i medom. Staviti na, tihu temperaturu, da se čokolada rastopi i da se svi sastojci sjedine. Rastopljenom čokoladom preliti prohlađeni kolač i ostaviti ga da se ohladi i da se glazura stegne (da vas ne buni - glazura će samo malo da se stegne, ali zato kada jedete kolač kao da jedete mlečnu čokoladu).

Нема коментара:

Постави коментар