Странице

недеља, 17. април 2016.

Carska pita - na srpski način

Potrebno je :

  • 2,5 čaše (od jogurta) žutog kukuruznog brašna
  • 2,5 čaše belog brašna
  • 1 čaša kisele vode
  • 1 čaša jogurta
  • 50 ml ulja
  • 4 jajeta
  • 200 g izmrvljenog sira
  • 200 g pečenice
  • 100 g čvaraka
  • 100 g mesnate, dimljene, slanine
  • 3 kisela krastavčića
  • 3 srednje, kisele, paprike
  • 3 čena belog luka
  • 1,5 kesica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli

Priprema

1. Sitno iseckati pečenicu, čvarke, slaninicu, papriku, krastavčiće i beli luk. U vanglicu razbiti jaja i penasto ih umutiti. Dodati ulje, kiselu vodu i jogurt, pa sjediniti. Pomešati obe vrste brašna, dodati pecivo, pa sipati u smesu sa jajima. Dobro, mikserom, sjediniti.
2. Na kraju ubaciti izmrvljeni sir i mešavinu iseckanih sastojaka, pa kašikom dobro promešati.
3. Odgovarajući pleh premazati uljem, sipati smesu i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
4. Pečenu pitu izvaditi, prohladiti, pa iseći na kocke i poslužiti.

2 коментара: