Странице

четвртак, 28. април 2016.

Čorba sa pečurkama

Potrebno je:

  • 100 g pečuraka
  • 1 veći krompir
  • 1 veća šargarepa
  • 1 struk mladog, crnog luka
  • 1 mlada (manja) tikvica
  • sveža mirođija
  • suvi biljni začin
  • biber
  • pavlaka
  • ulje
  • 1 kockica pileće supe

Priprema

1. Crni luk iseckati sitno, i staviti na malo ulja, da se proprži. Pečurke iseckati na listiće, krompir i tikvicu krupno narendati, a šargarepu sitno narendati. Sve dodati proprženom luku, promešati, pa naliti sa 1l vrele vode.
2. Ostaviti čorbicu da proključa, pa dodati kockicu za supu i začine. Neka čorbica blago vri, oko 30 minuta. Zatim čobu ispasirati, ako treba dosoliti i poslužiti. U svaki tanjir čorbe staviti po jednu kašiku kisele pavlake.

Нема коментара:

Постави коментар