Странице

недеља, 17. април 2016.

Ćufte, krompir, pečurke - sve zajedno, iz rerne





 

Ćufte:

  • 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
  • 1 šargarepa
  • 2 glavice crna luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 3 kašike prezli
  • 1 kašičica tucane aleve paprike
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica karija
  • 3 kašike ulja




 Priprema:

...i još:

  • 700 g krompira
  • 150 g slanine
  • 150 g šampinjona
  • 1 veći crni luk

Za prelivanje jela:

  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 300 ml vode
  • 100 ml piva
  • 80 ml ulja
  • suvi biljni začin







1.  Ćufte: Očišćenu šargarepu, crni i beli luk staviti u secko i iseckati, što sitnije. U vanglicu staviti mešano mleveno meso (svinjsko i juneće), dodati iseclano povće i dobro promešati. Zatim dodati jaje, prezle, tucanu papriku, suvi biljni začin, biber, origano, kari i ulje. Dobro, rukom, zamesiti smesu. Malom kašičicom uzimati deo, po deo smese, oblikovati (nauljenim rukama) u lopticu, pa samo malo pritisnuti, da se dobije oblik ćufte. Ponavljati postupak, dok ima materijala i formirane ćufte ređati na, nauljenu posudu.

2. Slaninu iseći na male, tanke, parčiće.





 3.  Šampinjone iseći na tanke listiće, ...
4.  ...crni luk iseći na tanke režnjeve (polumesece) a...
5.  ...krompir iseći na krugove, debljine 0,5 cm.
6.  Uzeti dublju posudu i početi sa ređanjem jela. Staviti 1-2 kružića krompira, zatim staviti jedan listić šampinjona, pa jednu ćufu, krompir, slanina, luk, krompir, slanina, ćufta...Pravite kombinacije ređanja po želji.
7.  Za prelivanje pomešati sve sastojke, dodati suvi biljni začina po ukusu i preliti jelo.
 8. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni, dok ne ispari tečnost, sa kojom je jelo preliveno. Kada jelo dobro porumeni prekriti ga alu folijom, ali tako da sa strane ostane otkriveno, da bi para mogla da izlazi. Pečeno jelo izvaditi,...


Нема коментара:

Постави коментар