Странице

среда, 20. април 2016.

Divne, mekane pogačice - idealne za sendviče

Potrebno je:

  • 700 g brašna
  • 150 ml mleka
  • 150 ml vode
  • 100 ml jogurta
  • 50 g rastopljenog putera
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1 jaje
  • 1,5 kašičica soli
  • 2 kašičice šećera

Za premazivanje pogačica:

  • 1 žumance
  • mleko

...i još:

  • susam
  • semenke suncokreta
  • lan

Priprema

1. U toploj mešavini mleka i vode, sa dodatkom šećera, podići kvasac.
2. U vanglicu staviti brašno, dodati so, jogurt, rastopljeni puter, jaje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i mesiti dok testo ne postane elastično. Umešeno testo ostaviti da naraste.
3. Naraslo testo podeliti na 12 jufkica. Svaku jufkicu oblikovati u pogačicu i ređati u pleh, preko pek papira. Formirane pogačice ostaviti da narastu.
4. Narasle pogačice premazati mešavinom žumanceta i malo mleka, pa ih posuti sa susamom, suncokretom i lanom. Staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni.
5. Ispečene pogačice izvaditi, pokriti krpom i ostaviti da se prohlade. Poslužiti!

Нема коментара:

Постави коментар