Странице

четвртак, 21. април 2016.

Galete moje majke

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 400 g šećera
  • 250 ml mleka
  • 250 ml ulja
  • 900 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema

1. Listajući svoje stare kuvare naišla sam na ovaj recept od moje majke. Majka je često pravila ovaj keks a i sada, u poodmaklim godinama, zna da svoje unučiće iznenadi sa njim. Pošto ga godinama nisam pravila, rešila sam da to ispravim i svoju decu častim punom vanglom, slatkog, bakinog keksa.
2. U dublju vanglu razbiti jaja i, uz postepeno dodavanje šećera, penasto umutiti. Sipati ulje i mleko, pa sjediniti. Brašno pomešati sa pecivom, pa ga iz dva, tri puta dodati u smesu sa jajima. Dobro sjediniti.
3. Aparat za bakin keks zagrejati (svaka domaćica prema svom aparatu podešava i temperaturu) i stavljati po pola kašike testa u krug - na svaki okrugli ili srcoliki oblik na koje je kalup podeljen. Poklopiti i peći, oko 2 - 3 minuta.
4. Uživajte, zaista su fantastični.

Нема коментара:

Постави коментар