Странице

субота, 30. април 2016.

Gurmanska bomba

Potrebno je:

  • 1 kg mlevenog mešanog mesa
  • 2 jaja
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 češnja belog luka
  • 3 parčeta starog hleba
  • mleko
  • 4 kašike prezli
  • tucane ljute paprike
  • 2 kašičice mlevene crvene paprike
  • so
  • biber
  • 2 kašičice mešavine začina
  • 2 kašičice senfa
  • 80 g dimljene slanine
  • 50 g dimljenog svinjskog mesa
  • kajmak
  • kačkavalj
  • šunka

Priprema

1. Hleb preliti mlekom da omekša. Crni i beli luk, dimljenu slaninu i dimljeno svinjsko meso sitno iseckati. U odgovarajućoj posudi pomešati mleveno meso, isceđeni hleb, crni i beli luk, prezle, senf, tucanu papriku, mešavinu začina, mlevenu crvenu papriku, jaja, dimljenu slaninu i svinjsko meso, posoliti, pobiberiti i sjediniti, pa ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta. Od pripremljene smese oblikovati kuglice. Na nauljenu foliju ređati kuglice, preklopiti folijom i oblikovati tanke hamburgere.
2. Na svaki hamburger naneti kašiku kajmaka, list kačkavalja i list šunke.
3. Preklopiti drugim hamburgerom i folijom pritisnuti krajeve da fil ne iscuri.
4. U nauljenom gril tiganju peći hamburgere.

Нема коментара:

Постави коментар