Странице

понедељак, 25. април 2016.

Hrskavi doručak

Potrebno je:

  • 1 vekna starog hleba
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 200 ml mleka
  • 2 jajeta
  • so
  • prezle
  • ulje

Priprema

1. Hleb iseći na 10 debljih kriški.
2. Umutiti jaja. Dodati kiselu pavlaku, pa sjediniti. Zatim dodati mleko, alevu papriku, so (po ukusu) i biber, pa sve umutiti viljuškom.
3. Hleb umakati u ovu mešavinu, pa ih uvaljaj u prezle (prstima dobro utapkaj prezle) i prži u vrelom ulju da porumene.
4. Vaditi prženice na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti sa sirom, kajmakom, jogurtom.

Нема коментара:

Постави коментар