Странице

петак, 22. април 2016.

Jaja za Uskrs

Potrebno je:

  • 30 jaja
  • boja za jaja, u kesicama, po izboru

Priprema

1. Skuvati jaja, uz dodatak soli. Ne vaditi jaja iz posude u kojoj su se kuvala. Uzeti staru šerpicu i u nju staviti cetku za pomfrit. Sipati vodu ali paziti da cetka dnom ne dodiruje vodu, i uključiti šporet, da voda proključa. Uzimati jaja iz posude u kojoj su se kuvala i stavljati ih u cetku (po 5-6 komada). Odozgo po jajima posuti boju, koju želite (nekoliko različitih boja). Poklopiti, ili samo prebaciti krpu preko šerpe, i kuvati (na tihoj temperaturi) 2-3 minuta. Vaditi rešetkastom kašikom jaja i stavljati ih u tanjir da se ohlade. Isti postupak ponavljati sa jajima, dokle ih ima. Ohlađena jaja premazati uljem i ostaviti u korpicu.

Нема коментара:

Постави коментар