Странице

понедељак, 25. април 2016.

Kačamak iz rerne

Potrebno je:

  • 200 g kukuruznog griza
  • 1,250 l vode
  • 1 kašičica soli
  • 60 g putera
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 200 g sira

Priprema

1. U dublju šerpu staviti vodu da provri. Kada voda proključa sipati kašičicu soli i, uz neprestano mešanje, dodavati po malo kukuruzni griz. Mešati dok se ne pojave mehurići, odnosno dok se smesa ne zgusne. Skloniti sa vatre.
2. Rernu uključiti na 170 stepeni. Puter staviti u malu šerpicu, pa ga staviti na vatru, da se otopi. Kada se puter otopio dodati alevu papriku (može da se stavi i malo ljute aleve paprike), promešati i skloniti sa vatre. Sir izmrviti.
3. Uzeti pleh, vel. 30x20 cm, i podmazati ga uljem. Sipati pola smese kačamaka, poravnati pa preko staviti pola količine izdrobljenog sira. Poprskati sa pola zaprške (od putera i aleve paprike). Staviti preko ostatak kačamaka, poravnati, posuti sa ostatkom izmrvljenog sira i preliti sa preostalom zaprškom. Staviti u rernu, na 15 minuta.
4. Posle datog vremena izvaditi kačamak iz rerne i ostaviti ga da se prohladi. iseći ga na kocke i poslužiti (mi nismo mogli da čekamo da se prohladi, pa meni baš i nisu ispale kocke. Inače, kada se prohladi vrlo se lako seče i vade se pravilne kocke).

Нема коментара:

Постави коментар