Странице

субота, 23. април 2016.

Kapama sa spanaćem

Potrebno je:

  • 1/2 kg spanaća
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 1/2 kg belog pilećeg mesa (bez kostiju)
  • 160 g pirinča
  • 1,2 l vrele vode
  • 1 pileća kockica za supu (veća)
  • suvi biljni začin
  • mleveni biber
  • ulje

Priprema

1. Pileće meso iseći na kockice i staviti ga na ulje, da se prži. Meso začiniti po ukusu i dinstati ga na tihoj temperaturi.
2. Dok se meso dinsta očistiti spanać i iseckati ga sitno.
3. Crni luk iseckati na kockice.
4. Kada se meso propržilo (ne treba da porumeni) izvaditi ga, rešetkastom kašikom, u tanjir i držati ga na toplom (na šporetu).
5. U masnoću, gde se dinstalo meso, ubaciti iseckani crni luk, posuti suvim biljnim začinom (po ukusu) i dinstati, da luk malo omekša.
6. Zatim dodati, prethodno opran i oceđen, pirinač i pržiti dok pirinač ne postane staklast.
7. Kada se i pirinač propržio dodati, iz nekoliko puta, iseckani spanać, pa dobro promešati.
8. Pržiti spanać 2-3 minuta, pa ubaciti isprženo meso i promešati.
9. Uzeti tepsiju, vel 30 cm, podmazati je uljem, pa sipati smesu sa spanaćem. Ravnomerno rasporediti.
10. U 1,2 l vrele vode staviti kockicu pileće supe i rastopiti je.
11. Sa dobijenom supom preliti smesu sa spanaćem u tepsiji. Dobro promešati, dosoliti (ako treba) i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.
12. Jelo peći dok ne ispari tečnost, sa kojom smo ga prelili. Gotovu kapamu izvaditi i...
13. ...poslužiti sa jogurtom, kiselim mlekom ili kiselom pavlakom.

Нема коментара:

Постави коментар