Странице

субота, 23. април 2016.

Kiflice sa čokoladom

Za testo:

  • 560 g brašna
  • 200 ml mleka
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1 jaje
  • 1 kašika meda
  • 100 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 40 g rastopljenog maslaca
  • 1 kašičica soli

...i još:

  • 300 g mlečne čokolade

Za premazivanje kiflica:

  • 1 žumance
  • 1 kašičica kisele pavlake
  • 3 kašike mleka

Priprema

1. U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati jaje, so, ulje, rastopljeni maslac, šećer, med i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo, dobro ga umesiti i ostaviti da uskisne. Uskislo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i podeliti na četiri loptice.
2. Čokoladu izlomiti na kocke.
3. Uzeti lopticu testa, razviti je u tanak krug, pa iseći na osam trouglova. Na svaki trougao staviti po jednu kockicu čokolade i uviti kiflicu.
4. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira i ostaviti da kiflice narastu. Narasle kiflice premazati smesom za premazivanje (umutiti žumance, pavlaku i mleko) i ...
5. ...staviti da se peku, u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni. Pečene kiflice izvaditi, pokriti krpom i ostaviti da se prohlade. Prohlađene kiflice poslužiti i uživati u ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар