Странице

недеља, 17. април 2016.

Krem čorba sa šampinjonima

Potrebno je:

  • 200 g šampinjona
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 200 ml mleka
  • 300 ml vode
  • 1 kašika brašna
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kašičice sveže mlevenog, bibera
  • 2 kašičice suvog biljnog začina

Priprema

1. Pečurke iseći na listiće (srednje debljine). U odgovarajućoj posudi ugrejati ulje i staviti šampinjone da se prže. Dinstati dok ispari voda, koju su pečurke pustile.
2. Zatim šampinjone posuti kašikom brašna. Dobro izmešati, pa sipati mešavinu mleka i vode (hladnu). Mešati sve dok se ne rastvore grudvice od brašna.
3. Na kraju sipati pavlaku za kuvanje, posuti biberom i suvim biljnim začinom i pustiti da provri (promešati povremeno). Od momenta kada supa provri kuvati pet minuta, skloniti i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар