Странице

среда, 27. април 2016.

Krem supa sa belim vinom

Potrebno je:

  • 250 ml belog vina
  • 500 ml vode
  • 1 pileća kockica za supu
  • 3 žumanceta
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • biber
  • suvi biljni začin
  • peršun (ili mirođija)

Priprema

1. Vodu sipati u šerpicu i staviti da provri. U provrelu vodu staviti kockicu za supu i pustiti da se kockica otopi. U drugu posudu sipati belo vino, dodati skuvanu supu i staviti na šporet da proključa. Probati i, po ukusu, posuti biberom i biozačinom. Neka vri 2-3 minuta.
2. Dok supa vri umutiti dobro žumanca, pa dodati pavlaku i sve sjediniti. Polako sipati u ključalu supu, uz neprekidno mešanje. Kuvati dok se ne zgusne. Ubaciti seckani peršun (ili mirođiju - ja sam dodala mešavinu peršuna i mirođije), promešati i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар