Странице

петак, 22. април 2016.

Krofne od krompira punjene topljenim sirom



Potrebno je :

300 g očišćenog krompira
250 g brašna
1/2 kesice suvog kvasca
4 kašike kisele pavlake
1 jaje
1 belance
topljeni sir, prezle, parmezan, so

Priprema :

1. Staviti krompir da se skuva, u posoljenoj vodi. Propasirajte ga, dok je još topao. Dodati mu brašno, kvasac ( prethodno izmešan sa 30 ml vode ), pavlaku, 1,5 kašičicu soli, jaje i pola kesice parmezana ( kesica od 40 g ).
2. Zamesiti smesu, od navedenih sastojaka, i preručiti je na, pobrašnjenu, radnu površinu. Razviti koru, debljine 0,5 cm. Manjom čašom vaditi krugove i na svaki krug staviti po parčence topljenog sira.
3. Svaki krug zatvoriti i napraviti malu, izduženu, krofnicu. Ostaviti krofnice da odstoje 20 minuta, pa ih uvaljati u umućeno belance, zatim u prezle i pržiti u zagrejanom ulju, da porumene.
4. Vaditi ih na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.

Нема коментара:

Постави коментар