Странице

понедељак, 25. април 2016.

Krompir sa kukuruznim brašnom

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike kukuruznog griza
  • 1 kašika ljute mlevene paprike
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • sveži bosiljak
  • sveža nana
  • sveži peršun
  • sveža majčina dušica
  • svež ruzmarin
  • ulje

Priprema

1. Krompir očistiti, oprati, osušiti i iseći ga na četvrtine. U dublju činiju pomešati kukuruzno brašno, kukuruzni griz i ljutu alevu papriku (ko ne voli ljuto neka stavi slatku alevu papriku). Dodati suvi biljni začin i beli luk u prahu, pa sjediniti.
2. Što se tiče začinskog bilja količina nije određena (ali što ga ima više to je bolje). Možete dodati i neke svoje začine. Začinsko bilje sitno iseckati i dodati u smesu sa brašnom. Promešati.
3. Rernu uključiti, da se zagreje, na 200 stepeni. Krompir staviti u dublju vanglicu, pa preko izručiti brašno sa sastojcima. Dobro promešati krompir i začinjeno brašno.
4. Dno pleha, u kome će se peći krompir, obložiti pek papirom. Sipati 3-4 kašike ulja na papir. Izručiti krompir, da bude u jednom redu. Preko krompira, takođe, poprskati sa 3-4 kašike ulja, pa staviti krompir da se peče, 30 minuta. 
5. Pečeni krompir poslužiti uz meso i salatu, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар