Странице

петак, 22. април 2016.

Kuglice sa sirom

Potrebno je:

  • 400 g somborskog, feta sira
  • 150 g slanih krekera
  • 200 g šunke
  • 200 g kiselih krastavčića
  • 1 čaša kisele pavlake (od 180 g)
  • 100 g majoneza
  • 100 g kačkavalja

I još:

  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • aleva paprika
  • 300 g krupno-krupno izrendanog kačkavalja

Priprema

1. Uzeti dublju posudu i u nju izrendati feta sir. Slani kreker u secku usitniti, ali da ostanu i komadići, da ne bude sve prah. Ubaciti ga u sir. Šunku i kačkavalj iseckati što sitnije, pa dodat u smesu sa sirom. Krastavčiće, takođe, sitno iseckati, dobro iscediti, pa pomešati sa smesom. Dodati kiselu pavlaku i majonez. So dodati, po ukusu. Viljuškom sve dobro sjediniti (ako je potrebno dodati još malo samlevenog krekera) i ostaviti u frižider, na sat vremena.
2. Posle sat vremena izvaditi posudu iz frižidera i masu podeliti na pola. U jednu polovinu dodati beli luk u prahu, promešati da se sastojci sjedine i ostaviti na stranu.
3. Od druge polovine smese, gde nema belog luka, praviti kuglice i valjati ih u izrendani kačkavalj. Kuglice se vrlo lepo prave i ne lepe se za ruke. Od polovine smese, sa belim lukom, takođe napraviti kuglice i valjati ih u alevu papriku.
4. Kuglice poređati na tacnu za posluženje i držati ih u frižideru.

Нема коментара:

Постави коментар