Странице

среда, 27. април 2016.

Lagana voćna torta

Potrebno je:

  • 1  plazma (300g)
  • 1/2 l slatke pavlake
  • 150 g malina (zamrznutih)
  • 1 kašika šećera u prahu
  • 2 kašike šećera u kristalu
  • mleko

Priprema

1. Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Maline (prethodno odmrznute) posuti sa šećerom u kristalu i ostaviti u cediljku da odstoje 15-ak minuta. Blago ih pritisnuti da se ocede, ubaciti u slatku pavlaku i još jednom izmiksati. Jedan deo slatke pavlake odvojiti, pre ubacivanja malina, za dekoraciju torte.
2. Finalni postupak: Keks prethodno natopljen u mleko - slatka pavlaka sa malinama - keks - slatka pavlaka sa malinama - keks - slatka pavlaka sa malinama. Na kraju tortu premazati odvojenom slatkom pavlakom i ukrasiti po želji. Ja sam stavljala iseckane gumene bombone i kuglice za dekoraciju. PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар