Странице

среда, 27. април 2016.

Lepinje sa kiselim mlekom

Potrebno je:

  • 700 g brašna
  • 1 jaje
  • 200 g kiselog mleka (3,2% mm)
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g mleka
  • 1/2 kockice kvasca
  • 80 ml ulja
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice šećera

Priprema

1. U mleko staviti šećer i kada se zagreje staviti 1/2 kockice kvasca. Ostaviti da kvasac nadođe.
2. U vanglicu staviti brašno, jaje, kiselo mleko, prašak za pecivo, ulje, so i mleko sa kvacem. Zamesiti mekše testo. Ostaviti da nadođe.
3. Kada nadođe, prebaciti ga na pobrašnjeni sto i iskidati 12 jufkica. Od svake jufkice, napraviti lopticu. Svaku lopticu dlanom (na stolu) malo pritisnuti i tako formirati lepinje. Lepinje ređati u podmazani pleh. Ostavimo ih oko 30m da narastu. Rernu zagrejati na 190 stepeni. Nadošle lepinje premazati vodom i peći.

Нема коментара:

Постави коментар