Странице

среда, 20. април 2016.

Mafini sa čvarcima

Potrebno je:

  • 2 čaše (od 250 ml) pšeničnog brašna
  • 1 čaša projanog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 150 g sitno iseckanih čvaraka
  • 150 g izrendanog sira
  • 1 jaje
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša jogurta
  • 2 kisele paprike
  • 1 kašičica soli

Priprema

1. U vanglicu razbiti jaje, pa ga, žicom, umutiti. Dodati malko mleko i jogurt, promešati, pa ubaciti mešavinu, obe vrste, brašna, sa pecivom. Dobro sjediniti. na kraju dodati so, izrendani sir, iseckane čvarke i iseckanu kiselu papriku (iz turšije).
2. Mešavinu sastojaka dobro, varjačom, sjediniti. Kalupe za mafine premazati puterom, pa sipati smesu, da bude 2/3 visine kalupa.
3. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Pečene mafine poslužiti sa prilogom po želji.

Нема коментара:

Постави коментар