Странице

понедељак, 25. април 2016.

Malo drugačiji pohovani hleb

Za pohovanje:

  • 4 jajeta
  • 1/2 kašičice soli
  • 300 ml mleka
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone

I još:

  • 1 vekna, isečenog, hleba

Priprema

1. U vanglicu razbiti jaja, dodati so, pa ih, žicom za mućenje, umutiti, samo da se sjedine belanca i žumanca. Sipati mleko i sjediniti. Na kraju dodati mešavinu brašna i sode bikarbone. Žicom dobro umutiti, da nema grudvica. Pripremljenu smesu ostaviti da odstoji, 15 minuta.
2. U dublji tiganj sipati ulje (200 ml) i staviti da se ugreje. Parčiće hleba potapati u pripremljenu smesu i spuštati na zagrejano ulje. Pržiti hleb na srednjoj temperaturi. Kada jedna strana hleba porumeni okrenuti je na drugu stranu.
3. Pohovani hleb vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti ga uz džem, med, maslac, sir, kajmak...

Нема коментара:

Постави коментар