Странице

понедељак, 18. април 2016.

Medena svinjska rebra

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih rebara
  • 1 kašičica pikantnog senfa
  • 1 kašičica dižon senfa
  • 2 kašike meda
  • 1 kašičica čili sosa
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 kašika majoneza
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera

I još:

  • 1 kg krompira
  • 400 g šampinjona
  • 1 kašika aleve paprike
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Za prelivanje jela:

  • 100 ml ulja
  • 200 ml piva

Priprema

1. Svinjska rebra iseći na manje parčiće. U odgovarajuću posudu sjediniti sve navedene začine, pa napravljenom mešavinom dobro premazati svako parče mesa. Pripremljeno meso staviti u posudu, pokriti alu folijom i ostaviti pola sata, da odstoji, na sobnoj temperaturi.
2. Krompir očistiti i iseći ga na četvrtine. Krupnije pečurke prepoloviti, a manje ostaviti cele. U dubljoj posudi pomešati krompir i šampinjone, pa ih posuti sa alevom paprikom, suvim biljnim začinom i belim lukom u prahu. Dobro promešati.
3. Uključiti rernu da se ugreje na 200 stepeni. Uzeti odgovarajući pleh, sipati ulje, pa izručiti mešavinu krompira i šampinjona. Rasporediti po plehu. Po površini poređati meso, zajedno sa marinadom. Sa strane sipati pivo. Pleh pokriti alu folijom i staviti da se peče - sat vremena.
4. Posle datog vremena pečenja izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti u rernu, da se rebarca zapeku. Poslužiti uz salatu po ukusu i, naravno, moje omiljeno Staropramen pivo. Živeli!!

Нема коментара:

Постави коментар