Странице

петак, 22. април 2016.

Meso sa povrćem

Potrebno je:

  • 500 g belog pilećeg mesa (fileti)
  • 600 g svinjskih šnicli
  • 300 g mesnate slanine
  • 500 g šampinjona
  • 2 veće šargarepe
  • 35 0ml vode
  • 2 struka praziluka
  • 500 g krompira
  • 250 ml pavlake za kuvanje

Priprema

1. Premazati dublji pleh za pečenje uljem i staviti krompir isečen na krugove. Posuti krompir kašičicom vegete. Preko staviti belo meso isešeno na šnicle, takođe posuto vegetom. Sledeći red je red mešavine praziluka i šargarepe, isečenih na krugove. Preko staviti pečurke isečene na pola. Zatim slanina isečena na tanje šnitove, i kao zadnji red svinjske šnice, tanko isečene.
2. Posuti alevom paprikom. Sve preliti sa pavlakom za kuvanje. Sa strane sipati 350 ml vode. Dobro pokriti folijom i staviti da se peče 2h u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni. Pri samom kraju skinuti foliju i vratiti jelo da se zapeče.

Нема коментара:

Постави коментар