Странице

среда, 27. април 2016.

Mimoza salata

Potrebno je:

  • 400 g krompira
  • 300 g sitno iseckane stišnjene šunke
  • 300 g feta sira
  • 8 kuvanih jaja

Za premazivanje:

  • 400 g majoneza
  • 600 g kisele pavlake
  • 2 kašike senfa
  • 150 g sitno isckanih i dobro isceđenih kiselih krastavčića

I još:

  • 150 g kačkavalja

Priprema

1. Krompir skuvati u ljusci, ohladiti i oljuštiti. Uzeti veću, dublju, činiju za salatu, pa na dno prvo, krupno izrendati, deo, krompira. Za premazivanje sjediniti sve sastojke. Krompir premazati, dobro, filom. Zatim posuti iseckanu šunku, premazati je filom, pa preko narendati jaja. I njih premazati filom, pa narendati sir, koji takođe treba premazati filom. Krompir i jaja, malo, posoliti. Istim redosledom ređati još tri puta, na isti način. Znači ukupno četiri sloja treba da bude, (krompir-fil-šunka-fil-jaja-fil-sir-fil-...).
2. Na kraju celu površinu dobro premazati filom i obilno, narendati kačkavalj, na sitnoj strani rendeta. Ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар