Странице

четвртак, 28. април 2016.

Najlepši pečeni krompir

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 2 kašice soli
  • 1/3 kašičice suvog biljnog začina
  • 1/3 kašičice mirođije
  • 1/3 kašičice karija
  • 1/3 kašičice peršuna
  • 1/3 kašičice belog luka u prahu
  • 1/3 kašičice đumbira
  • 1/3 kašičice majčine dušice
  • 1/3 kašičice mlevenog bibera
  • 1/3 kašičice aleve paprike
  • 5-6 češnja belog luka

Priprema

1. Krompir očistiti. Iseći na polovine ili četvrtine (zavisi od veličine krompira). Posoliti i staviti da se kuva.
2. Kuvati 10-ak minuta. Kuvani krompir staviti u pleh u kome je prethodno stavljeno ulje. Staviti da se peče na 190 stepeni.
3. Kada donja strana krompira porumeni, izvaditi krompir, svaki preokrenuti i svako parče krompira pritisnuti po malo ( gnječilicom za krompir pire ).
4. Začine sve pomešati i staviti preko krompira. Zatim staviti češnjeve belog luka neoljuštene, samo pritisnute viljuškom (da bi pukli). Vratiti u rernu još 10-ak minuta. PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар