Странице

четвртак, 28. април 2016.

Pastirski lonac

Potrebno je:

  • 500 g svinjskog mesa (od buta)
  • 300 g krompira
  • 1 manja glavica kupusa (do 1 kg)
  • 300 g šampinjona
  • 60 g mesnate slanine
  • 200 ml soka od paradajza
  • 100 ml belog vina
  • so
  • biber
  • lovorov list

Priprema

1. Slaninu sitno iseći i propržiti u loncu. Dodati isečeno svinjsko meso, začiniti, dodati lovorov list i staviti da se dinsta. Posle 15-ak minuta, naliti vinom i manjom količinom vode. Dodati krompir isečen na krupne kriške. Kuvati nekolik minuta, zatim dodati kupus isečen na kocke. Promešati, po potrebi začiniti i kuvati 15 minuta. Posle toga dodati oprane i na 1/4 isečene pečurke. Kuvati 15 minuta pa naliti sokom od paradajza i kuvati još 10 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар