Странице

субота, 23. април 2016.

Pečena bundeva sa voćem

Potrebno je:

  • 1,4 kg očišćene bundeve
  • 1/2 kg jabuka
  • 1/2 kg pomorandži
  • 200 g limuna
  • 200 g sušenih smokvi
  • 200 g šećera
  • 100 g suvog grožđa
  • 100 g suvih kajsija
  • rum

...i još:

  • 100 ml slatkog, voćnog, vina

Priprema

1. Znači, za ovaj desert potrebne su: jabuke, limun, pomorandže, smokve, kajsije, suvo grožđe, i šećer. Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da odstoji, dok se spreme druge namirnice.
2. Naravno, potrebna je i bundeva, koju treba očistiti od kore i semenku, pa je iseći na kocke.
3. Iscediti sok od limuna i pomorandže, dodati šećer, pa staviti na vatru, da se šećer rastopi.
4. U dublju vanglicu staviti isečenu bundevu, pa dodati isečene jabuke (ne ljuštiti ih), smokve, kajsije i isceđeno suvo grožđe. Sve dobro promešati i sipati u, odgovarajući, pleh.
5. Rasporediti, ravnomerno, voće i preliti sa, ušećerenim, sokom od limuna i pomorandže. Na kraju preliti sa desertnim vinom.
6. Pleh pokriti folijom, ali ostaviti sa strane otvoreno, da može para da izlazi. Staviti, u prethodno zagrejanu rernu, da se peče, na 200 stepeni - 1 sat. Posle jednog sata pečenja izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti pleh u rernu, da se sok ( u kome se bundeva pekla ) malo zgusne. Pečenu bundevu sa voćem izvaditi , ohladiti i poslužiti, prelivenu sokom u kome se pekla.

Нема коментара:

Постави коментар