Странице

субота, 30. април 2016.

Pečene tulumbe

Potrebno je:

  • 2 čaše od jogurta ulja
  • 2 čaše od jogurta vode
  • 2 čaše od jogurta brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 jaja
  • 900 g šećera
  • 800 ml vode

Priprema

1. Staviti vodu da prokuva, dodati ulje, pa kada i ono prokuva dodavati brašno sa pecivom uz stalno mešanje. Mešati minut-dva.
2. Preručiti u činiju da se prohladi.
3. Odvojiti žumanca od belanaca. U prohlađenu masu dodati odjedanput žumanca (neumućena) i sjediniti sa brašnom. Takođe odjedanput dodati i neumućena belanca i mikserom sve sjediniti.
4. U podmazan pleh stavljati špricom tulumbe (na rastojanju, pošto dosta narastu). Staviti ih da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
5. Šerbet: Staviti šećer i vodu da prokuvaju. Od momenta ključanja, na laganoj vatri kuvati 10-ak minuta. Hladne tulumbe preliti vrelim šerbetom.

Нема коментара:

Постави коментар