Странице

уторак, 26. април 2016.

Pikantan oslić

Potrebno je:

  • 2 kg belog oslića
  • biozačin
  • biber
  • senf
  • čili sos
  • aleva paprika

Smesa za pohovanje:

  • obično brašno
  • kukuruzno brašno
  • aleva paprika

Priprema

1. Oslić odmrznuti, ostaviti da se ocedi i iseći na komade, željene veličine. Ako je potrebno, dodatno ga očistiti. U manju činiju pomešati biozačin, biber i alevu papriku. Za začine meru sami odrediti, po ukusu. Nije bitno da li će nečega biti više ili manje, važno je da svi začini budu zastupljeni.
2. Pomešati senf i čili sos. Ko voli više ljuto neka doda više čili sosa. Sa tom mešavinom istrljati svako parče ribe. Zatim je posuti sa mešavinom biozačina, bibera i aleve paprike. Ostaviti da odstoji, najmanje 3-4 sata u frižideru.
3. U dublju posudu staviti veću količinu ulja i staviti da se greje. Pomešati obe vrste brašna i alevu papriku. U ovu mešavinu uvaljati svako parče ribe i staviti da se prži. Kada riba porumeni, sa jedne i sa druge strane, vaditi je na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
4. Poslužiti je uz krompir salatu i crno vino.

Нема коментара:

Постави коментар