Странице

петак, 29. април 2016.

Pileća krem čorba

Potrebno je:

  • 2 pileća bataka sa karabatakom
  • 2 veće šargarepe
  • 1 manji paškanat
  • 1 manji koren peršuna
  • 1/2 manjeg celera
  • 1 crni luk
  • 2 veća krompira
  • 250 ml mleka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • so
  • biozačin
  • biber
  • 1 veza peršuna
  • ulje
  • 1,5 l vode

Priprema

1. Svo povrće (šargarepu, paškanat, koren peršuna, celer, crni luk i krompir) iseckati na sitne kockice i staviti, na malo ulja, da se prži. Posoliti, po ukusu. Pržiti, na tihoj vatri, oko 10-ak minuta.
2. Zatim dodati meso (odvojiti batake od karabataka), naliti sa 1,5 l tople vode, poklopiti i, na tihoj vatri, kuvati, dok meso potpuno ne omekša.
3. Kada se meso skuvalo, izvaditi ga, skloniti kožuricu, a meso iseći na deblje (a uže) trake. Iz čorbice izvaditi rešetkastom kašikom malo povrća, a ostalo povrće, ručnim blenderom, izmiksati.
4. U tako pripremljenu čorbu vratiti iseckano meso, kao i izvađeno povrće. Naliti sa mlekom i pavlakom za kuvanje i staviti, na tihu vatru, samo da proključa. Paziti da ne zagori. Staviti, po ukusu, bibera i biozačina i na samom kraju ubaciti iseckani peršun.

Нема коментара:

Постави коментар