Странице

уторак, 19. април 2016.

Pileće meso sa povrćem, u sosu

Potrebno je:

1/2 kg belog pilećeg mesa (bez kostiju)         200g šampinjona
1 srednji struk praziluka                                100ml pasiranog paradajza
1 veća, sveža, paprika                                    80ml amareto likera (gorki liker sa ukusom badema)
1 ljuta papričica                                               2 kašike soja sosa
1 šargarepa                                                     1 kašičica čili sosa
1 manja tikvica                                                1 kašičica tucane paprike
4 čašnja belog luka                                          2 kašičice slatke, aleve, paprike
 2 kašičice meda                                              1 kašičica senfa
100 ml vode                                                    1 kašičica brašna
biber                                                               suvi biljni začin
ulje                      

Priprema:
  1.  Meso iseći na kocke i staviti ga u, dublji, tiganj, na zagrejano ulje, da se prži. Posuti ga sa biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu.
  2.  Za to vreme sečemo povrće. Obe vrste paprike iseći na tanje trake, šampinjone iseći na deblje listiće, praziluk iseći na deblje krugove, beli luk sitno iseckati, šargarepu i tikvicu iseći na tanje trake.
  3. Kada je meso dobilo blago, rumenu boju izvaditi ga rešetkastom kašikom i držati na toplom.
  4. U tiganj, gde se meso pržilo (na istom ulju) ubaciti svo povrće, osim šampinjona. Dodati med i dobro promešati.
  5.  Dinstati na tihoj vatri, oko pet minuta. Zatim dodati šampinjone, pasirani paradajz, amareto liker, čili i soja sos, tucanu i slatku, alevu,papriku i senf. Dobro promešati, pustiti da provri, pa dodati biber i suvi bilji začin, po ukusu. Krčkati 10-ak minuta i preliti sa vodom, u kojoj je razmućeno brašno. Pustiti da još jedanput provri, ako treba dosoliti.

Нема коментара:

Постави коментар