Странице

уторак, 26. април 2016.

Piletina na kineski način

Potrebno je:

  • 400 g belog pilećeg mesa
  • 1 belance
  • 1 kašika gustina
  • 1 šargarepa
  • 1 ljuta paprika
  • 1 kašičica đumbira
  • 3 češnja belog luka
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice susama
  • so
  • biber

Za sos je potrebno:

  • 1/2 l pileće supe (od 1 kocke instant supe)
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašičica čili sosa
  • 2 dl paradajz pirea
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika soja sosa

Priprema

1. Meso iseći na trakice, posoliti i pobiberiti. Belance blago umutiti i pomešati sa gustinom, pa u to uvaljati trakice mesa. Zagrejati ulje u teflonskom tiganju i pržiti piletinu (iz nekoliko puta) 2-3 minuta dok ne postane zlatko rumena i krckava. Izvaditi je.
2. Šargarepu iseči na kolutiće, papriku na trakice, beli luk iseckati sitno, dodati đumbir u prahu i sve to pržiti u ulju gde se pržila piletina. Dodati kašičicu šećera. Na kraju dodati susam. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
3. Izmešati sve sastojke za sos. Dodati povrću koje je proprženo i kuvati dok se ne zgusne. Staviti piletinu, kuvati još 10-ak minuta i poslužiti uz bareni pirinač.

Нема коментара:

Постави коментар