Странице

среда, 20. април 2016.

Piletina sa kurkumom

Potrebno je:

  • 800 g pilećeg belog mesa (bez kostiju)
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 200 g šampinjona
  • 1 kesica krem sosa sa ukusom šampinjona
  • 80 ml pasiranog paradajta
  • 2 kašičice karkume
  • 200 ml belog vina
  • 2 kešičice suvog biljnog začina
  • 1 sveža ljuta papričica
  • 1 kašičica mlevenog crnog bibera
  • 1 kašičica mlevenog crvenog bibera

Priprema

1. Pileće meso iseći na kocke, crni i beli luk sitno iseckati, šampinjone iseći na deblje listiće, a papričicu sitno iseckati.
2. Na zagrejano ulje staviti meso da se dinsta. Kada je meso promenilo boju, ubaciti crni i beli luk, kao i iseckanu ljutu papričicu. Dinstati na tihoj temperaturi, dok se luk ne pretvori u kašastu smesu.
3. Zatim dodati isečene šampinjone i nastaviti sa dinstanjem. Posle pet minuta dinstanja dodati pasirani paradajz, promešati, pa začiniti sa navedenim začinima (kurkuma, suvi biljni začin, crveni i crni biber). Ostaviti da jelo krčka 15-ak minuta.
4. Rastvoriti prah iz kesice, za krem sos od pečuraka. U uputstvu treba staviti 400 ml vode, ja sam stavila 200 ml vode i 200 ml belog vina.
5. Sipati pripremljeni rastvor iz kesice, dobro promešati i krčkati još pet minuta. Poslužiti sa prilogom i salatom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар