Странице

среда, 27. април 2016.

Piletina sa začinskim biljem


Potrebno je :
1 kg pilećih bataka sa karabatakom
125 g maslaca
100 g prezli
    5 većih čenova belog luka
začinsko bilje (peršun, mirođija, žalfija, matičnjak, nana, majčina dušica)
biozačin
biber
aleva paprika

Priprema :

1. Sveže začinsko bilje sitno iseckati. Odvojiti batake od karabataka. Posuti meso, mešavinom, biozačina, bibera, aleve paprike (količina po ukusu) i polovinom količine začinskog bilja. Začinjeno meso ostaviti u frižider, na dva sata.
2. Beli luk iseckati sitno i pomešati sa prezlama. Dodati ostatak začinskog bilja. Maslac rastopiti.
3. Uzeti odgovarajuću posudu i podmazati je rastopljenim maslacem. Rernu uključiti da se zagreje, na 200 stepeni.
4. Izvaditi meso iz frižidera, pa svako parče mesa provući kroz rastopljeni maslac i uvaljati ga u smesu sa prezlama. Rukom dobro pritisnuti prezle, da se prilepe za meso.
5. Pripremljeno meso poređati u, podmazani, pleh. Preko mesa preliti ostatak maslaca. Pleh prekriti alu folijom i staviti da se, meso, peče, jedan sat.
6. Posle jednog sata izvaditi pleh iz rerne, skloniti alu foliju i vratiti meso u rernu, da se zapeče.

Нема коментара:

Постави коментар