Странице

недеља, 17. април 2016.

Piletina u marinadi sa maslinovim uljem

Potrebno je:

  • 8 šnicli od pilećeg belog mesa

Marinada:

  • 3 kašike sveže isceđenog, soka od limuna
  • 3 kašike meda
  • 3 veća čena belog luka
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica crvenog mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
  • 2 kašičice suvog biljnog začin
  • 120 ml maslinovog ulja

Priprema

1. Belo meso iseći tako da šnicle budu debljine, oko, 1 cm. Beli luk što sitnije iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi (sa poklopcem) staviti med i sok od limuna, pa kašičicom mešati dok se med ne rastopi. Dodati beli luk, origano, kumin, crni i crveni biber, biozačin i maslinovo ulje. Dobro sjediniti sastojke.
3. U marinadu stavljati jedno, po jedno, parče mesa, ali tako da obe strane mesa budu uvaljane u začine. Poklopiti posudu i ostaviti u frižider, najmanje dva sata..
4. Ugrejati dobro gril tiganj i (posle proteka datog vremena) pržiti meso iz marinade. Poslužiti sa prilogom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар