Странице

уторак, 19. април 2016.

Pita sa majonezom

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu

Fil:

  • 500 g sitnog sira
  • 4 jajeta

Za prelivanje kora:

  • 150 g majoneza
  • 1 jaje
  • 150 ml jogurta
  • 1 kašičica sode bikarbone

...i još:

  • ulje

Priprema

1. Kore podeliti na grupice od po tri kore, zato što se uvijaju rolati od tri kore.
2. Za fil, viljuškom, sjediniti sir i jaja.
3. Na radni sto staviti jednu koru, poprskati je uljem, preklopiti drugom korom, koju isto treba poprskati uljem i, na kraju, ide treća kora. I treću koru poprskati uljem, pa ravnomerno rasporediti deo fila. Uviti u rolat, pa rolat staviti u pleh, preko pek papira.
4. Ponoviti postupak, dok se ne potroše kore i fil.
5. Poređane rolate iseći na parčiće (širinu parčića odredite sami).
6. Za prelivanje kora. U veću čašu sipati jogurt, dodati sodu bikarbonu, dobro promešati i ostaviti 1-2 minuta. U odgovarajućoj posudi staviti majonez, dodati jaje pa, žicom za mućenje, dobro sjediniti. Ubaciti jogurt sa sodom bikarbonom i promešati.
7. Kašikom, dobro, preliti svako parče isečene pite. Prelivenu pitu ostaviti da odstoji, dok se rerna ne ugreje na 180 stepeni.
8. Kada se rerna ugreje staviti pitu da se peče. Pečenu pitu izvaditi, prohladiti i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар