Странице

уторак, 19. април 2016.

Pljeskavice sa kiselom pavlakom

Potrebno je:

  • 200 g mešanog mlevenog mesa
  • 200 g sitno iseckane, dimljene, slanine
  • 4 jajeta
  • 4 kašike brašna
  • 180 g kisele pavlake
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 5 čena belog luka
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica sveže mlevenog bibera
  • 1 sveža ljuta papričica
  • 2 kašičice aleve paprike

Priprema

1. Očišćeni crni i beli luk, kao i ljutu papričicu staviti u secko i sitno iseckati. Mešano mleveno meso (svinjsko i juneće) staviti u vanglicu, pa dodati suvi biljni začin, mleveni biber, sitno iseckanu slaninu, jaja, alevu papriku, brašno sa pecivom i, na kraju, iseckan luk sa papričicom. Dobro promešati da se sve namirnice sjedine. Na kraju dodati kiselu pavlaku, pa žicom za mućenje, dobro umutiti. Pripremljenu smesu poklopiti i ostaviti u frižider, na jedan sat.
2. Staviti ulje (sipati ga 1 cm visine) u odgovarajući tiganj i staviti, na srednjoj temperaturi, da se ugreje.
3. Pripremljeno meso izvaditi iz frižidera, pa kašikom (koju svaki put pre uzimanja smese treba potopiti u ulje) zahvatati smesu i spuštati na zagrejano ulje. Kašikom, malo pritisnuti površinu smese, da se dobije oblik pljeskavice.
4. Kada porumeni jedna strana mesa okrenuti da se i druga ispeče i dobije lepu, rumenu boju. Pečene pljeskavice vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
5. Pljeskavice poslužiti uz prilog, po želji. Prijatno!!

Нема коментара:

Постави коментар