Странице

среда, 20. април 2016.

Pogača sa jogurtom

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 150 ml jogurta
  • 100 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 80 ml ulja
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli
  • 2 kašičice šećera

Priprema

1. U toploj mešavini mleka i vode, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati jogurt, ulje, so, pecivo i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo.
2. Testo prebaciti na, blago nauljenu, radnu površinu i mesiti testo (bez dodavanja brašna) dok ne postane elastično.
3. Uzeti tepsiju, vel. 28 cm i dobro je podmazati uljem. Umešeno testo formirati u krug i prebaciti ga u podmazanu tepsiju. Rukom formirati pogaču i ostaviti da naraste.
4. Uključiti rernu da se zagreje, na 180 stepeni. Naraslu pogaču premazati, mešavinom ulja i vode, i staviti da se peče.
5. Pečenu pogaču umotati u kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu izlomiti i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар