Странице

субота, 23. април 2016.

Pogača sa kuvanom pšenicom



Potrebno je :

600 g brašna
200 ml mleka
100 ml vode
  50 ml ulja
    2 jajeta
1/2 kockice kvasca
1 kašičica soli
200 g skuvane pšenice

Priprema :

U, toploj, mešavini mleka i vode podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, pa dodati jaja, so, ulje, skuvanu pšenicu i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da uskisne.
Uskislo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu. Od testa napraviti valjak i podeliti na 15 jufkica. Od jufkica napraviti loptice i ređati u, dobro, podmazani kalup ( vel. 26 cm ). Ostaviti pogaču da udvostruči svoju zapreminu.
Naraslu pogaču premazati mešavinom žumanceta i mleka. Staviti je da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni.
Da napomenem, ovu pogaču sam pravila po receptu moje prijateljice, sa sajta Recepti.com, Gvozdene Živković.

Нема коментара:

Постави коментар