Странице

понедељак, 25. април 2016.

Posna testenina sa tunjevinom


Potrebno je :

400 g testenine
500 ml pasiranog paradajza sa ukusom bosiljka i origana
   2 srednje glavice crnog luka
   2 kašike paradajz pirea ( pune kašike )
   4 čena belog luka
   1 kašika šećera
   2 konzerve tunjevine u komadima ( od po 160 g )
   1 kašičica kurkume
   1 kašičica karija
   1 kašičica crnog bibera ( sveže mlevenog
   2 kašičice biozačina
ruzmarin, matičnjak i bosiljak ( sveži začini )
maslinovo ulje

Priprema :

Crni i beli luk sitno iseckati i staviti na, zagrejano, maslinovo ulje, da se dinsta. Kada luk omekša dodati pasirani paradajz, paradajz pire ( kašike da budu vrhom pune ) i kašiku šećera. Dobro promešati i posuti biberom, biozačinom, karijem i kurkumom. Krčkati da se sos zgusne. Pri samom kraju ubaciti iseckane sveže začine ( ruzmarin, matičnjak i bosiljak - količina po ukusu ). Krčkati još 2 - 3 minuta i skloniti sa vatre.
Testeninu skuvati, po uputstvu sa pakovanja. Skuvanu testeninu procediti i staviti u dublju posudu. Dodati sos sa paradajzom i dobro promešati. Tunjevinu ocediti od ulja, viljuškom razdvojiti komadiće i ubaciti u testeninu. Promešati i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар