Странице

субота, 30. април 2016.

Princes krofne

Potrebno je:

  • 2 čaše od jogurta ulja
  • 2 čaše od jogurta vode
  • 2 čaše od jogurta brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 jaja

Fil:

  • 3 l mleka
  • 6 jaja
  • 6 pudinga od vanile
  • 8 kašika brašna
  • 30 kašika šećera
  • 1 limun

Priprema

1. Staviti vodu da prokuva. Dodati ulje pa kada i ono prokuva, dodavati brašno sa pecivom uz stalno mešanje. Mešati minut-dva.
2. Preručiti u činiju da se prohladi.
3. Odvojiti žumanca od belanaca. U prohlađenu masu dodati odjedanput žumanca (neumućena) i sjediniti ih sa brašnom. Takođe odjedanput dodati neumućena belanca i mikserom umutiti.
4. U podmazan pleh špricom istiskivati krofnice (veličine većeg oraha). Staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
5. Fil: Od 3 l mleka odvojiti 200 ml. Ostalo mleko zajedno sa šećerom staviti da provri. U činiji razmutiti 6 pudinga sa mlekom (odvojenim). Odvojiti posebno žumanca, posebno belanca. U belanca staviti nekoliko kapi soka od limuna. Čvrsto ih umutiti i staviti u frižider. Žumanca umutiti sa 8 kašika brašna. Dodati razmućeni puding i sve sjediniti. Kada mleko provri, skloniti sa ringle. Dodati umućenu masu sa jajima i vratiti da bi se skuvao krem. Skloniti krem sa vatre i dodati narendanu koru od limuna. U vreo krem dodavati kašiku po kašiku umućenog belanca i mikserom sve sjediniti u penasti krem.
6. Svaku krofnu preseći na pola. Filovati kremom i ukrasiti rastopljenom čokoladom.

Нема коментара:

Постави коментар