Странице

среда, 20. април 2016.

Proja

Potrebno je:

  • 10 kašika projanog brašna
  • 6 kašika pšeničnog brašna
  • 2 jajeta
  • 120 ml ulja
  • 1 čaša (od 180 ml) jogurta
  • 1 čaša (od jogurta) mleka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli

Priprema

1. U vanglicu razbiti jaja, sipati ulje, pa žicom za mućenje umutiti (samo da se smesa sjedini). Dodati jogurt i mleko, pa promešati. Na kraju ubaciti mešavinu brašna, so i pecivo. Žicom za mućenje, dobro, sjediniti.
2. Pleh, vel 30x20 cm, podmazati uljem i izručiti umućenu smesu. Udariti malo pleh o sto, da se testo, ravnomerno, rasporedi, pa staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
3. Ispečenu proju izvaditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti da se malo prohladi. Prohlađenu proju iseći na kocke i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар