Странице

понедељак, 25. април 2016.

Projara sa blitvom

Potrebno je:

  • 1 čaša (od 200 ml) kukuruznog brašna
  • 1 čaša pšeničnog brašna
  • 1 čaša mleka
  • 1/2 čaše ulja
  • 1/2 čaše kisele vode
  • 150 g feta sira, iseckanog na kockice
  • 2 jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 veza blitve
  • 1,5 kašičica soli

Priprema

1. Blitvu očistiti i iseckati sitno. Staviti je u dublju posudu i posoliti sa kašičicom soli. Promešati i ostaviti da odstoji, 10-ak minuta. Zatim je dobro iscediti.
2. U vanglicu staviti obe vrste brašna, sa pecivom i solju. Dodati jaja, mleko, ulje i kiselu vodu. Žicom za mućenje sve dobro sjediniti. Dodati isceđenu i iseckanu blitvu, promešati, pa ubaciti iseckani sir. Dobro sjediniti.
3. Uzeti pleh, vel. 33x20 cm, dobro ga podmazati uljem i sipati pripremljenu smesu. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 C, dok ne dobije rumenu boju.

Нема коментара:

Постави коментар