Странице

уторак, 26. април 2016.

Pržena riba iz marinade

Potrebno je:

  • 2 kg ribe

Marinada:

  • 2 kašike soli
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 limuna (sok)
  • 3 kašike ulja

...i još:

  • 15 kašika običnog brašna
  • 6 kašika kukuruznog brašna
  • 3 kašičice aleve paprike
  • ulje

Priprema

1. Ribu očistiti i iseći na komade željene veličine.
2. Pripremljenu ribu staviti u dublju posudu i posuti je sa solju. Dobro promešati. Zatim je posuti sa svim navedenim začinima, rukama dobro promešati, da se svako parče obavije sa začinima, poklopiti i ostaviti u frižider, oko dva sata.
3. Uzeti kesu, staviti jedno i drugo brašno, kao i alevu papriku, pa sjediniti. U šerpu sipati veću količinu ulja i staviti da se ugreje. U kesu stavljati po nekoliko parčića ribe, isprevrtati rukama kesu, da se riba obavije brašnom, pa stavljati da se prži. Kada porumeni sa jedne strane, okrenuti da i druga strana dobije lepu, rumenu boju. Poslužiti uz krompir salatu.

Нема коментара:

Постави коментар