Странице

субота, 30. април 2016.

Punjene suve paprike

Potrebno je:

  • 20 suvih paprika
  • 500 g mlevenog mešanog mesa
  • 4 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 100 g pirinča
  • 2 rendana krompira
  • ulje
  • so
  • biber
  • mešavina začina
  • mlevena paprika

Priprema

1. Luk iseckati, šargarepu izrendati, pirinač oprati i ostaviti ga u vreloj vodi da nabubri. Na malo ulja dinstati luk i šargarepu dok ne omekšaju, pa dodati mleveno meso, malo soli.
2. Pirinač ocediti i sjediniti ga sa mesom. Umešati i rendani krompir, zatim biber, mešavinu začina i mlevenu papriku. Nastaviti sa dinstanjem.
3. Suve paprike očistiti od drški i semenki. Držati ih malo u toploj vodi, kako bi omekšale. Pripremljenom masom puniti paprike i ređati ih u šerpu. Naliti vodom da ogreznu i kuvati.
4. Na kraju paprike zapržiti (na malo vrelog ulja staviti kašičicu aleve paprike, promešati i preliti preko paprika)) i zapeći ih u zagrejanoj rerni.

1 коментар: