Странице

среда, 27. април 2016.

Punjeni baget hleb

Potrebno je:

  • 1 baget hleb
  • 250 g feta sira
  • 200 g krem maslaca
  • 1 crvena paprika
  • 150 g kulena
  • 80 g kiselih krastavčića
  • 2 kašike svežeg peršuna
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice aleve paprike

Priprema

1. Crvenu papriku iseći na kockice, kao i kulen i kisele krastavčiće. 
2. Baget hleb iseći na tri dela.
3. Viljuškom, pažljivo, izvaditi sredinu, ostavljajući po 0,5 cm sa strane.
4. Sredinu hleba izmrviti rukama u sitne mrvice.
5. U vanglicu staviti sir i izmrviti ga viljuškom. Dodati sve navedene sastojke i dobro promešati. Na kraju dodati izmrvljeni hleb i sjediniti sa pripremljenom smesom. Ostaviti da odstoji 10-ak minuta.
6. Posle proteka datog vremena uzeti parčiće hleba i puniti pripremljenim nadevom. Puniti sa jedne i sa druge strane, pritiskajući kašikom, istovremeno jednom rukom ga držeći, da ne pukne.
7. Svako napunjeno parče hleba umotati u alu foliju i ostaviti najmanje tri sata, u frižideru, da se nadev stegne
8. Izvaditi hleb iz frižidera i oštrim nožem ga iseći na parčiće, debljine 2 cm. Umotan u foliji, u frižideru, može da stoji nekoliko dana.

Нема коментара:

Постави коментар